Katten

Katten zijn er in verschillende soorten, maten en leeftijden. Er is de gewone ‘huis-tuin-en-keuken’ kat, maar er zijn ook raskatten. Er zijn grote katten, kleine katten, jonge en oude katten.

 

Voor u tot aanschaf van een kat overgaat, is het raadzaam om dit goed te overdenken. Dat geldt overigens voor de aanschaf van alle huisdieren!)

 

Net als alle andere huisdieren heeft een kat aandacht nodig. Ook heeft een kat spullen nodig voor zijn/haar onderhoud. Een mandje (voor op de grond en/of aan de verwarming), een voerbakje, een krabpaal, speelgoed, een kattenbak e.d.

 

Het is raadzaam om voor de kat een halsbandje te kopen, bij voorkeur met een belletje eraan. Als de kat buiten komt, worden, door het geluid van het belletje, vogels gewaarschuwd. Zo kan een halsbandje met belletje voorkomen dat vogels de prooi van uw lieveling worden.

 

Zoals al aangegeven zijn er veel verschillende soorten katten.

 

Jonge katten noemt men kittens. Veel mensen denken dat gewone melk goed is voor de jonge kat. Dit is echter niet zo. Wij verkopen speciale kitten melk. Deze is afgestemd op de behoeften van de jonge kat met de nodige vitaminen en mineralen. Ook voor de oudere kat hebben wij speciale ‘drank’. Zo kunt u uw kat verwennen met een goede en gezonde lekkernij.

 

Naarmate dat de kat ouder wordt, verandert de voedingsbehoefte. Ook is de voedingsbehoefte van een kat die nooit buiten komt, weer anders dan van de kat die regelmatig of vaak buiten komt. Ook daarin kunnen wij u voorzien. Wij verkopen van kittenbrok tot en met seniorenbrok van verschillende merken, zoals: Royal Canin , little big paw , prins , Lara , Itś my cat en Natural Health. Ook speciale brokken maken deel uit van ons assortiment. Bv als uw kat veel last heeft van blaasgruis of een erg gevoelige spijsvertering heeft.

 

Natuurlijk geeft u uw kat de gelegenheid om zijn behoefte te doen op een kattenbak. Wij hebben verschillende soorten kattenbakken en kattenbakkorrels.

De kattenbak moet regelmatig verschoond worden. Tussen de schoonmaak beurten in kunt u de behoefte van de kat met een schepje verwijderen uit de kattenbak. Zwangere vrouwen (of vrouwen die zwanger willen worden) wordt ten strengste afgeraden om kattenbakken te reinigen. Dit in verband met de Toxoplasmose infectie.

 

Katten verzorgen zichzelf heel goed qua hygiëne. Zij wassen zich meerdere malen per dag. Bij het wassen komen er haren vrij, die vervolgens (gedeeltelijk) in de maag belanden.

 

Er zijn katten die hier last van kunnen hebben. Katten die buiten komen eten dan vaak gras waardoor zij gaan braken, waarmee de ‘haarbal’ mee naar buiten komt. Voor binnenkatten bestaat er speciaal kattengras. Er zijn ook speciale tabletten om haarballen te bestrijden.

 

Net zoals bij veel andere dieren kunnen katten ook last hebben van vlooien en wormen. Ook bij katten geldt dat ze regelmatig een vlooienkuur nodig hebben om vrij te blijven van vlooien. Daarnaast gemiddeld zo’n 2x per jaar een wormenkuur kan ervoor zorgen dat uw kat vrij blijft van dit ongedierte.

 

Als u tot het besluit gekomen bent dat u een kat aan wilt schaffen, kunnen wij u voorzien van alle dingen die u nodig heeft.

 

Loop onze winkel eens binnen. Wij geven u graag advies!